Qimare.nl

Yoga is eenvoudig

Mensen die onbekend zijn met yoga hebben nog wel eens het idee dat het bij yoga vooral draait om het doen van gecompliceerde en ongemakkelijke lichamelijke oefeningen. Het tegendeel is waar. Natuurlijk zijn er asana’s waarvoor de nodige kracht en lenigheid nodig is, maar wie begint met yoga zal snel merken dat de meeste klassieke yoga-oefeningen tamelijk eenvoudig zijn uit te voeren. Sommige denken wellicht dat het een zwerige toestand is. Weer is het tegendeel waar. Het is juist een manier om letterlijk en figuurlijk met beide benen geaarder op de grond te staan. Dit heeft een stabiele werking op lichaam en geest.

Hatha Yoga - wat is het en waar komt het vandaan?

Het woord yoga komt uit het Sanskriet en betekent ‘eenheid’ of ‘samenbrengen’. Yoga ontstond ruim 4.000 jaar geleden in India. Het was een manier om tot een diepere staat van meditatie te komen. Feitelijk is er in 4.000 jaar tijd niet veel veranderd, want ook nu nog is dat de kern van yoga. Veranderingen ten opzichte van vroeger zijn er zeker ook. Anders dan vroeger wordt de eenheid van lichaam en geest nu vooral gezocht (en gevonden) in een combinatie van ademhaling, lichamelijk oefening en concentratie. Asana’s = yoga houdingen Yoga leert ons om lichaam en geest, en om geest en bewustzijn met elkaar in balans te brengen. De oefeningen (Asana’s) geven kracht en energie en zorgen voor een algeheel prettig gevoel van ontspanning. Juist in deze soms jachtige 21e eeuw is yoga een goede manier om rust en ontspanning toe te laten.

Kinder Yoga

Kinderyoga en mindfulness is spelenderwijs bewegen en ontspannen, waardoor je tot rust komt en balans leert vinden. Je ontwikkelt een positief zelfbeeld en je leert je aandacht bij dingen te houden en je beter te concentreren. Je ervaart om heel stil te kunnen zijn en je te uiten op verschillende manieren. Je leert om emoties een plek te geven. Dit ga je ervaren door oefeningen op verschillende manieren, alleen en samen met anderen.

Kinderen door kinderyoga en mindfulness:
• Worden bewuster van hun lichaam en leren daar naar luisteren.
• Worden bewuster van hun adem en kunnen daarmee zichzelf tot rust brengen.
• Leren met emoties om te gaan.
• Leren hun balans te vinden.
• Krijgen meer energie.
• Gaan helder denken. Dit bevordert het leren.
• Slapen gemakkelijk(er) in.
• Merken dat het lichaam soepel en sterk wordt.
• Zijn minder vatbaar voor ziektes.

Kinderen krijgen meer zelfvertrouwen: ik ben goed zoals ik ben.

Opbouw lessen

De lessen worden in blokken van 4 lessen opgebouwd rondom de elementen: aarde, water, vuur en zon. Met steeds een vertrouwd terugkomend begin en einde. De lessen bevatten een combinatie van bewegen, ontspannen, muziek, massage, spel en creativiteit. De kinderen krijgen na iedere les iets tastbaars mee naar huis.

Gratis Kennismakingsgesprek

Weet je niet zeker welke begeleiding het beste bij jou past?

Laten we in gesprek gaan… Meld je aan voor een gratis kennismakingsgesprek van 30 minuten en ik help je bepalen welk aanbod het beste bij je past op dit moment.

Scroll naar boven