Yoga

LUISTEREN naar wat er werkelijk in jou leeft

Ik wil jou graag helpen om op een eenvoudige manier (weer) in balans te komen en je tools mee te geven die balans te behouden. Dat kan met bijvoorbeeld bewuster bewegen, juist ademen, goede voeding en het ontrafelen en her-programmeren van onbewuste patronen. Om zo weer de lol van het leven te gaan zien en jouw talenten te ontdekken, welke je in kan zetten voor de dingen die belangrijk voor je zijn. Hieronder staat beschreven wat ik je kan bieden.

Balancing rocks

Simone straalt rust uit en geeft me vertrouwen mijn verhaal te kunnen doen.

Om jou in jouw proces goed te begeleiden
zet ik onder andere de volgende tools in:

Coaching in de natuur

In verbinding met de natuur, ga je je weer vrijer voelen
Zit je niet lekker in je vel, loop je vaak tegen dezelfde situaties of patronen aan die je maar niet kan doorbreken, waardoor dat knagende gevoel blijft van ‘het kan toch beter’? Of ben je fysiek en/of mentaal niet helemaal fit en heb je het nodig dat iemand even met je meekijkt, voelt en denkt op jouw ‘levenspad’? Ik help je graag je antwoorden te vinden, in de natuur.

Waarom is coachen in de natuur zo bevrijdend?
Al wandelend in de natuur kom je letterlijk en figuurlijk meer tot rust en laat je letterlijk de kunstmatige wereld even achter je. Je komt dichter bij jeZelf, je kern, jouw bron. En dan kan je vaak makkelijker voelen en uitleggen waar je hulp bij nodig hebt, waar je op dat moment tegen aanloopt. En door daarmee in verbinding te gaan, kan je ook (weer) ontdekken wat jouw talenten zijn.

Tijdens de coaching sessie wordt helder op welke manier je tot op heden bent omgegaan met situaties, welke manieren wel en welke manieren niet effectief waren voor wat je eigenlijk wil. Zaken uit het verleden die je in de weg zitten, maken we bewust contact mee en ruimen we op. Aan het einde van het coachingstraject ben je lichamelijk en geestelijk meer in balans en voel je je vrijer.

Al wandelend tussen de bomen kon ik makkelijker mijn verhaal doen.
Bijzonder hoe Simone me leerde inzien waar mijn patronen vandaan kwamen.
De tips die ik gekregen heb zijn makkelijk dagelijks toe te passen.

Mindfulness

De beste tool bij burn-out en andere stress-gerelateerde klachten  Mindfulness is een methode die je leert om meer in het hier en nu te zijn en om  vanuit acceptatie om te gaan met alles wat zich aandient in het leven van alledag. Dat heeft als voordeel dat je rustiger wordt in je hoofd, je je emoties beter aan kan en de gevoelens van stress in jouw lichaam langzaam maar zeker verder afnemen. Het gevolg is dat je je eindelijk weer beter kunt focussen en concentreren op de dingen waar je nu zoveel moeite mee lijkt te hebben.

Juist door te leren heel bewust te genieten van alles wat zich in het nu afspeelt, ontstaat ook een positiever zelfbeeld en dat zal zich vertalen naar een positievere houding, meer vertrouwen in de relatie met anderen en een algeheel positiever beeld van de wereld om je heen.

In de mindfulness training ligt het accent op het doen en beleven van verschillende oefeningen die je thuis verder kan ontwikkelen en verdiepen.
Op deze manier wordt het makkelijker voor je om na
de training ook echt zelf mindful te zijn.

Haar rustige stem bracht zoveel ontspanning in mij. Dat was de basis die ik nodig had om stap voor stap het vertrouwen in mezelf stap weer te krijgen.​

TRE® - Tension & Trauma Releasing Exercises

Heb je last van spanning, stress of onrust in je lichaam dat steeds terugkomt? 
Of chronische lichamelijke klachten die niet weg willen gaan?
Dan zou TRE® een methode voor jou kunnen zijn die je helpt om deze spanning of onrust kwijt te raken.

De methode bestaat uit 7 oefeningen waarmee je een oer- oud mechanisme aanspreekt, waarmee je spanning of stress kan ontladen. Een groot voordeel van TRE ® is dat het puur lichaamsgericht ontladen van spanning is. Je hoeft niets uit te leggen of te vertellen.

TRE® oefeningen zorgen o.a. voor een toename van:
– ontspanning       – flexibiliteit
– goede slaap       – energie
– een gezonde spijsvertering en stoelgang

En helpen bij vermindering van:
– stress, zorgen en angst
– pijnlijke spieren, b.v. rugpijn, nekpijn en hoofdpijn
– chronische medische aandoeningen
– vastzitten in oude patronen

Als gecertificeerd TRE® practitioner begeleid ik je graag om de 7 oefeningen op een goede manier aan te leren. Door middel van een natuurlijk trilmechanisme in spier- en bindweefsel wordt spanning afgevoerd en zal er weer ruimte komen voor herstel. TRE kalmeert en reguleert het zenuwstelsel waardoor spanning direct afneemt en je meer rust kan ervaren. Na een aantal sessies kan je TRE thuis zelfstandig beoefenen.

Achtergr
ond TRE®
Vrijwel iedereen kent de spontane trillingen en bewegingen van het lichaam na een intense gebeurtenis of bij hevige stress. Vaak wordt dit trillen als lastig en nutteloos ervaren en proberen we het te onderdrukken. Dr. David Bercelli, de grondlegger van TRE, ontdekte dat deze trillingen juist belangrijk zijn om de spanning in het lichaam los te laten en de rust in het zenuwstelsel te herstellen. Trillen is geen onderdeel van het probleem maar een onderdeel van de oplossing. Het is onze natuurlijke herstelreflex.  De spiertrillingen die je met TRE zelf op gang brengt, worden over het algemeen als plezierig en ontspannend ervaren waardoor spanning in het lichaam direct afneemt en je meer rust kan ervaren. Als je langere tijd TRE beoefent, versterk je en verbeter je de veerkracht van je zenuwstelsel.

Meer informatie kun je vinden op de website van TRE-Nederland:  

Wat ontzettend bijzonder te ervaren dat mijn lichaam mijn spanning ontlaad. Ik hoef helemaal niets te doen.

Yoga

Yoga maakt je fitter en brengt je meer in balans. 

Wie yoga beoefent zou op termijn kunnen merken dat:
•  je rustiger wordt in je hoofd,
• je je emotioneel meer in balans voelt
en minder emotionele druk ervaart,
• je beter om kan gaan met stress en drukte,
• je makkelijk(er) inslaapt,
• je meer energie krijgt,
• je soepeler, leniger wordt.

Tijdens een yogales worden oefeningen (asana’s) gedaan waardoor je dieper naar binnen keert. Er wordt aandacht besteed aan de adem en aan het rustig uitvoeren van de oefeningen. Klanten zeggen dat ze merken dat ze gedurende de les rustiger worden, de energie beter voelen doorstromen door hun lichaam. Ze voelen zich na de les fijn en soepeler.

Yoga is eenvoudig!
Kom gerust eens op een proefles om te ervaren wat het met jou doet.
De lessen worden aangepast op de groep en er wordt aandacht besteed aan individuele wensen.

—–
Als gecertificeerd yogadocente ben ik aangesloten bij
Samenwerkende Yogadocenten Nederland  

 

KinderYoga

Ik geef ook yoga lessen aan kinderen.
Mijn lessen bestaan uit een combinatie van bewegen, ontspannen, muziek, massage, spel en creativiteit. Hierdoor krijgen kinderen meer zelfvertrouwen en leren ze:
ik ben goed zoals ik ben

De lessen van Simone zijn voor mij iedere week weer een kadootje. Ik kom tot rust, word soepeler en slaap beter door onder andere de bodyscan.

Juist ademen

Hoe adem je ‘goed’? Dat wil ik je graag leren
Door op een juiste manier te ademen krijg je meer ruimte, rust en energie.

We beschouwen ademen als vanzelfsprekend. Maar 70 tot 80 procent van onze energievoorraad is afhankelijk van de hoeveelheid zuurstof in ons lichaam. Als je je dat realiseert is het eigenlijk best bijzonder dat we niet meer aandacht
hebben voor onze adem en het verbeteren daarvan.
In onze hectische samenleving is het hebben van veel energie, dus lucht ontzettend belangrijk.

Daarom bied ik je graag 1 of meerdere ademsessies aan. Daarnaast geef ik sowieso aandacht aan de adem in alles wat ik aanbied.

Buikademen
De manier waarop je ademt, heeft een grote invloed op je stressniveau. 
Ik leer je met name om op een juiste manier naar het lage buik- ademen te gaan. Met de buikadem, ook wel de natuurlijk ademen of middenrif- ademen genoemd, kun je alle spanning in je nek en schouders loslaten. Deze techniek gebruik ik ook in de coaching, yoga, mindfulness en manieren van meditatie.

Door het juiste buik- ademen kom je tot rust en wordt het rust en herstel gedeelte van je lichaam en brein geactiveerd.

Wil je dit ook eens ervaren? Neem dan gerust contact met me op om een afspraak te maken.

Simone heeft me eenvoudige tools aangereikt waardoor ik tot rust ben gekomen en me weer laten inzien wat mijn talenten zijn.

Leren mediteren

Je hoofd wat rust gunnen
Lang hing er een zweverige zweem rond mediteren, maar eigenlijk is er helemaal niets zweverigs aan. Je wil gewoon je hoofd wat rust gunnen.

Meditatie is niet meer dan je (drukke) hoofd en je lichaam even tot rust brengen. Dat kan op allerlei manieren, maar de basis is focus en aandacht. 

Gedachten, gevoelens en herinneringen blijven voorbijkomen en hoeven ook niet weg. Door te leren er op een afstand naar te kijken en te observeren neem je er afstand van. Zodra je merkt dat je bent afgeleid, breng je je aandacht rustig terug naar dit moment. Steeds maar weer.

In een persoonlijke sessie of in groepssessies die ik structureel aanbied leer ik je verschillende manieren om te mediteren.

Meer weten hierover? Mail me gerust. Dan maken we een afspraak.

Onder deskundige begeleiding van Simone pak ik de rust, goed voor mijn body en mind.

Gratis Kennismakingsgesprek

Weet je niet zeker welke begeleiding het beste bij jou past?

Laten we in gesprek gaan… Meld je aan voor een gratis kennismakingsgesprek van 30 minuten en ik help je bepalen welk aanbod het beste bij je past op dit moment.

Qimare

In alle lessen wordt rekening gehouden met de wensen van de klanten. Om een yoga, mindfulness, adem- of TRE sessie volledig toegespitst op jouw wensen te beleven, bestaat er ook de mogelijkheid om deze privé te volgen. Coaching in de natuur is 1 op 1.

Contact

Heb je vragen of wens je je in te schrijven voor een les of sessie? Neem dan gerust contact met me op via de contactpagina